Jeg skjærer alltid rabarbra i tynne skiver, 2-3 mm tykke. Da slipper jeg arbeidet med å dra av skinnet.
6 kg rabarbra
9 l vann
1,5 kg sukker
Ha rabarbra rett over i kokende vann. Mengden vann er avhengig av om dette skal bli suppe eller saft.
Jeg sette ganske mye kokt rabarbra i fryseren. Den kan gjerne være ganske tykk. For å slippe å fryse bort mye vann (tar plass i fryseren) så tilsettes vann til passe tykkelse når rabarbraen skal brukes.
Saft
Tilsett mer vann og evnt sukker til saft. Det er ikke nødvendig å sile saften, men jeg lager alltid noen flasker med helt klar rabarbrasaft.
Rabarbrasaft er deilig drikk på en varm dag. Jeg bruker det ofte som velkomstdrikk. Det er vellykket å halvblande med en ikke for søt hvitvin.
Saften kan kokes inn til sirup.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar