Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Gresk salat

8 porsjoner

1 hjertesalat
16 skiver plommetomat
1 stk ringer rødløk 
16 skiver slangeagurk
8 ringer paprika
200 g fetaost
1 dl sorte oliven

Dressing:
1/2 dl olje
1 ss rødvinsedikk
1 ts oregano
salt, pepper, sukker

Bland dressingen,den kan gjerne stå litt og trekke smak før den helles over salaten.

Tzatziki
2 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
2 fedd hvitløk

Norsk naturell yoghurt kan også brukes. Da må den helles i et kaffefilter slik at vannet kan renne av. 
Agurken rives grovt og helles i en melsikt slik at vannet renner av. 

Bland yoghurt, revet slangeagurk og presset hvitløk, Smak til med salt og et par spiseskjeer olivenolje.






Skjær hjertesalaten i tynne skiver/strimler.
Skjær tomater, agurk, løk og paprika i skiver
Legg salatblader, tomatskivene, løken og de andre ingrediensene lagvis på en tallerken eller i en salatbolle. Topp salaten 1 ss tzatziki.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar