Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Stekt camembert med pærekompott



8 porsjoner

ca 250 g camembert
1 egg
100 g valnøttkjerner

2 pærer
1/4 dl sukker
1 dl dl hvitvin


1/2 dl hakkede pistasjekjerner uten salt
1/2 dl pinjekjerner



Skrell pærene, og del dem i biter. Kok de i sukker og hvitvin til de blir møre. Rør de sammen til en grov pure og bland sammen med kjerner og nøtter. Serveres kald.

Skjær camembert i trekanter på ca 40 g. Pensle med egg og rull i finhakket valnøtter. Sett på stekeplate og stek i ca 2-3 min ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar