Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 28.desember 2013


Når det kommer 10-12 synes jeg det er hyggelig å ta imot på kjøkkenet. Da kan jeg gjøre ferdig det siste, mens vi tar en velkomstdrikk.

Denne er alkoholfri: 1 flaske eplegløgg fra IKEA og 2 flasker Plomme- og eplegløgg fra Egge gård ble varmet opp og servert sammen med rosiner og hakka mandler.

Ellers i året vil det selvsagt passe med musserende vin eller eplesider.


Vi var 13 personer til bords.


Forretten var toast med Skagenrøre


Hovedretten var Biff Wellington med glaserte poteter, blomkål-og sellirirotpurè, gulrøtter, rosenkål og rødvinssaus.Desserten var sandkake med krem og jordbær. 

Som alternativ vil jeg foreslå Bringebærterte.

Borddekking:
Hvite duker
Hvite kubbelys i glassvaser og telys 
Servietter i sølv
Bordpynt: små stofftrær i sølv, gull, hvitt og grått.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar