Seks øl og seks retter.
19 personer tilbords.
Scampi. Nesten som vanlig denne sommeren, så jeg må snart finne på noe nytt. Denne gangen bare revet ingefær i marinaden.
Foccacia lager jeg på denne måten.
Ølet er: Ægir blond ale
Nummer 2 var blåskjell. De lå i en veldig strippet utgave av denne fiskesuppen.
Ølet er: Ægir rallar amber ale
Kveldens første dessert: Bringebærterte med bringebærsorbet. Sorbeten var et forsøk på å lage den "hvileretten" som kommer før hovedretten, og det var en vellykket kombinasjon. Det passet veldig godt til ølet: Tingerlo Prior trippel abbey
Så var det chilipølser. De er betydelig hottere enn jeg vanligvis foretrekker pølser. Potetmosen og særlig de bakterotgrønnsakene passet utmerket til.
Det gjorde også ølet: Nøgne Ø India pale ale
Øl: Nøgne ø Porter
Tilslutt kom karamellpuddingen og Chimay blå.
Konklusjonen er at riktig øl til maten er like viktig som riktig vin til maten.
Arbeidsplan:
Torsdag
|
Lage karamellpudding
|
|
Torsdag
|
Lage sorbet
|
|
Torsdag
|
Lage deig til tertebunner
|
|
Torsdag
|
Legge frosne bringebær i kjøleskapet
til tining
|
|
Fredag
|
Ta ut scampi fra fryser
Lage marinade
|
|
Ta opp bollen med sorbet av fryseren.
La den tine litt og kjør den på nytt i foodprosessor.
|
||
Skrelle poteter. Legges i kaldt vann
|
||
Skjære opp løk til fiskesuppe. Fres og
koke inn vin.
|
||
Lage tertebunner og steke.
|
||
Ta sorbeten over i en plastbok og sett
i fryser
|
||
16.00
|
Lage deig foccacia
|
|
koke poteter
|
||
16.30
|
Skjære opp grønnsaker. Ha i langpanne.
Legg på folie
|
|
Skjære laks i sukkerbitstore biter.
Settes i kjøleskap
|
||
Bake ut focca. Settes til heving. Sette
på stekeovn.
|
||
Lage potetmos.
|
||
Steke foccacia
|
||
18:30
|
Sett på stekeovnen til grønnsaker
|
|
Piske krem til karamellpudding. Has i
sprøytepose og settes i kjøleskap.
|
||
18.45
|
Sette grønnsaker inn i stekeovnen.
|
|
19.00
|
Velkomst - 2.etasje
|
|
19.30
|
Gå til bords
Skjenke Ægir Blonde Ale (gul etikett)
|
Steke scampi. Høy temperatur. Litt om gangen.
Legges i dyp tallerken
Skjære 2 cm tykke skiver av foccatia.
|
Anrettes med 2-3 scampi på hver
tallerken. 1 skive focc
|
||
Ta inn tallerkner
|
Sett på den andre stekeovnen.
|
|
Spise scampi
|
Legg lakseterninger i hver
suppetallerken
|
|
Steke bringebærterte – ca 10 min /200
grader.
Tas ut og avkjøles på kakerist.
|
||
Ta ut tallerkner
|
Kok opp fløten til fiskesuppe i en
egen kjele
Kok opp fiskesuppebasis. Ha i
blåskjell.
Ha i fløte. Koke opp. Må være
ordentlig varm.
|
|
Skjenke Ægir Rallar Amber rød etikett
|
Øs den varme suppa over laksen.
|
|
Ta inn tallerkener
|
Ta sorbet ut fra fryser.
|
|
Spise fiskesuppe
|
Løsne bringebærtertene med kniv og legg
1 på hver tallerken.
|
|
Ta ut tallerkener
Skjenke Abby Ale (blå etikett)
|
Legge litt sorbet oppå hver terte
|
|
Ta inn tallerkner
|
||
Spise sorbet
|
Steke pølser i stekepanne. Legges i
stekeovnen i langpanne etter hvert.
Sjekke at grønnsaker, poteter er
varmt.
|
|
Ta ut tallerkner
|
||
Skjenke IPA
|
Anrette hovedrett. Ikke stor porsjon.
|
|
Ta inn tallerkner
|
||
Spise hovedrett
|
Ta vaniljeis ut av fryseren
|
|
Ta ut tallerkner
|
||
Skjenke øl: Porter – lilla etikett
|
Legg 1 kule vaniljeis i hver glasskål
|
|
Tallerkner inn
|
||
Spise is
|
Koke opp vann til kaffe.
Ha 52 g kaffe i hver av presskannene.
|
|
Hvelve karamellpudding.
Skjære hver pudding i 12 skiver og
legg på tallerkene
|
||
Ta ut tallerkner fra spisestua.
|
||
Skjenke øl: Chimay
|
||
Tallerkner inn.
|
||
Sette kaffekanner på bordet.
Brett med kaffekopper
|
Borddekking:
Duk: Ubleket linduk
Blomster: Hveteaks i høye smale vaser.
Lys: Gulllys i høyde sorte lysestaker. Kubbelys i sort, gull og linfarge på speiler.Gullfarga telysestaker
Servietter: sorte med gulldekor
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar