Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Bringebærterte
ca 20 stk
190 g margarin
125 g sukker
2 egg
2 ss melk
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
Fyll:
600 g frosne bringebær
1,5 dl sukker
Pisk margarin og sukker hvitt.
Tilsett eggene ett og ett og pisk godt.
Elt inn mel og bakepulver. Ha deigen på benken og kna den godt sammen. Deigen vil være litt klissete
Legg en deigklump i små paiformer ( ClasOhlson) og trykk deigen tynt ut.
Forstekes i ca 10 min ved 180 grader. Kan gjernes stekes dagen før.
Bland bringebær og sukker. La blandingen stå i kjøleskap.
Ca 30 min før servering legges 1-2 ss med bringebær røre i hver form.
Stekes ved 200 i ca 10-15 min.
La tertene ble litt avkjølt før de løsnes fra formene og legges på tallerken.
Serveres med vaniljeis eller bringebærsorbet.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar