Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Indonesisk oksegryte

Jeg har laget denne gryten mange ganger. Oppskriften fant jeg i et hefte fra Opplysningskontoret for kjøtt.

600 g mørt oksekjøtt (jeg bruker ytrefilet)

2 eggehvitter
1 ss maisennamel
1 ts salt
1 brokkoli
2 epler
1 hvitløkbåt
olje eller margarin
1/2 ts ingefær
2 ss soyasaus
litt vann

Kokt ris.
Skjær kjøttet først i skiver på tvers av muskelfibrene. Så i strimler.

Del opp brokkoli i små buketter og del stilken i passe biter. Skjær eplene i terninger. Finhakk hvitløken.

Bland eggehvitter, salt og maisennamel i en bolle.



 Legg kjøttet oppi eggehvitteblandingen og pass på at alt kjøttet blir dekket.
Fres brokkoli, epler og hvitløk i olje eller margarin i en gryte.

 Når grønnsakene nesten er ferdig freses kjøttet på ganske sterk varme i olje eller margarin. Strø på ingefær. Snu kjøttet.

Så fort kjøttet har fått stekeskorpe, men fortsatt er rosa i midten has kjøttet over i gryta. 












Bland godt.

Tilsett soyasaus og litt vann slik at det dannes litt kraft.

Serveres umiddelbart.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar