Jeg har laget denne gryten mange ganger. Oppskriften fant jeg i et hefte fra Opplysningskontoret for kjøtt.
2 eggehvitter
1 ss maisennamel
1 ts salt
1 brokkoli
2 epler
1 hvitløkbåt
olje eller margarin
1/2 ts ingefær
2 ss soyasaus
litt vann
Kokt ris.
Skjær kjøttet først i skiver på tvers av muskelfibrene. Så i strimler.Del opp brokkoli i små buketter og del stilken i passe biter. Skjær eplene i terninger. Finhakk hvitløken.
Bland eggehvitter, salt og maisennamel i en bolle.
Legg kjøttet oppi eggehvitteblandingen og pass på at alt kjøttet blir dekket.
Fres brokkoli, epler og hvitløk i olje eller margarin i en gryte.
Når grønnsakene nesten er ferdig freses kjøttet på ganske sterk varme i olje eller margarin. Strø på ingefær. Snu kjøttet.
Så fort kjøttet har fått stekeskorpe, men fortsatt er rosa i midten has kjøttet over i gryta.
Bland godt.
Tilsett soyasaus og litt vann slik at det dannes litt kraft.
Serveres umiddelbart.
Tilsett soyasaus og litt vann slik at det dannes litt kraft.
Serveres umiddelbart.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar