Det selges norsk jordskokk i butikken både om høsten og våren. Ellers i året har jeg sett import, iallefall i de største butikkene.
Jordskokk kan faktisk høstes både om høsten og om våren. I milde vintre lengst sør i landet kan den graves opp også i løpet av vinteren hvis det ikke er frost i bakken. Den som har overvintret i jorda har holdt seg fersk og fin. Jeg tar opp og bruker ca halvparten om høsten. Om våren graver jeg opp resten, bruker halvparten og setter resten på nytt (altså ca 1/4 del).
Jordskokk settes som poteter. Les mer om det her.
Det er ikke tillatt å bruke jordskokk beregnet på konsum til å sette for å dyrke nye. NIBIO opplyser hvert år om hvor det er mulig å kjøpe settejordskokk.
Jordskokk har nesten 2 meter høye stengler med en flott gul blomst i toppen. Jordskokken en klar til høsting når blomsten visner.
Jordskokk settes som poteter. Les mer om det her.
Det er ikke tillatt å bruke jordskokk beregnet på konsum til å sette for å dyrke nye. NIBIO opplyser hvert år om hvor det er mulig å kjøpe settejordskokk.
Jordskokk har nesten 2 meter høye stengler med en flott gul blomst i toppen. Jordskokken en klar til høsting når blomsten visner.
Jeg legger jordskokken i kasser med hull i bunnen. Da er det lett å skylle av det aller meste av jorda ute.
Inne på kjøkkenet vaskes de grundig under rennende vann. Legg de utover på stekeplater med tørkepapir. La de tørke over natta.
Legges i plastposer med Zip-lock og oppbevares i kjøleskap. Der holder de minst 6 måneder.
Jeg bruker jordskokk mest som purè eller suppe. Det er veldig godt å sprøsteke tynne skiver i smør og servere som tilbehør tio kjøtt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar