Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Karbonader
800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1,5 ts salt
3/4 ts pepper
1 ss potetmel
1,75 dl vann
Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper, potetmel og vann. Hvis man elter for lenge vil karbonadene oppleves seige.
Legg deigen på ei våt kjøl og del deigen først i to så i 5.
Form ganske flate karbonader og nesten 2 cm større enn du vil ha dem ferdig.
Stekes i litt margarin ved varm stekepanne. Hvis det ikke er varmt nok i stekepanna vil karbonadene bli mer kokt enn stekt.
Snu og stek på den andre siden. Etterstek på svak varme i 2-3 min til karbonadene er helt gjennomstekt.
Serveres til alt. Passer som varmrett på koldtbord, på brødskive og som middagsrett med mange slags tilbehør. Jeg synes det er veldig godt med hjemmelaget potetmos til.
Og skulle du en dag lage flere karbonader enn det er plass til på ei fjøl - kle benken med aluminiumfolie
Abonner på:
Innlegg (Atom)