Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bringebærpulver

Til et stort kakebord trengte jeg en smakstilsetning og da fant jeg oppskrift på Bringebærstøv hos Gladkokken  Som vanlig gjør jeg meg noen erfaringer og har min egen versjon.


1 kg bringebær 



Sett ovnen på 80 grader varmluft.
Kjør bærene i en matmølle til det blir en jevn masse. 
Gni massen gjennom en melsikt med en skje eller slikkepott slik at det blir minst mulig igjen i melsikta.


 

Hell "bringebærsausen" over på et stekebrett med bakepapir og fordel den jevnt ut over. 
Sett brettet i ovnen og la døra stå på gløtt. 
Ta brettet ut etter drøyt 10 timer. La det bli kaldt. Da er det helt sprøtt og knekker lett. 

 

legg bringebærbitene i matmøtte og kjør til støv.
Sikt gjennom melsikt og hell over på et passende glass. 

Dette pulveret har en lang holdbarhet og gir en intens smak av bringebær.
  

Jeg heller det som blir igjen i melsikten i et annet glass og bruker som smak/fargetilsetting i kaker der utseende har minder betydening. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar