Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Grønnsakskraft

3 stk løk
25 g melkefri melange
1 hvitløk
3 stk gulrot
200 g sellerirot
2 persillerot
1 stor purre
1 ss hel pepper
1 håndfull fersk timian
2 l vann
Del løk i båter eller biter, trenger ikke være jevne eller pene.
Fres løken på middels varme i litt melkefri melange. 

Hell i vann og kok opp.

Tilsett grønnsakene og la det koke i 1 time. 

Sil kraften.

Kok kraften, uten lokk, til halv mengde. 
Smak til med salt og pepper


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar