Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Saus til filet

Det er ikke alltid det passer med en kraftig rødvinssaus. Det er lett å lage en god saus om man har en god kraft.

Saus til 10 personer:
1l god kraft kokt på 1 kg oksehaler
5 ss maisennamel
litt vann
salt, pepper, sukker









Kok kraften inn til 1/2 parten. Da har smaken blitt kraftigere og mer konsentrert. Det skal derfor veldig lite til å lage en god saus.

Rør maisennamel ut i litt vann og tilsett under omrøring. Kok opp.  Sausen skal være ganske tykk, så om den er for tynn må det tilsettes mer jevning.

Ha i sukkerkulør til mørk brun farge.

Smak til med salt, pepper og sukker. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar