Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 7.desember 2016

24 til bords
hvite duker
lilla lys og servietter
lilla st.Paulia og konglekoner med lilla skjørt



























Salatbar: grønn salat, paprika, tomater, agurk, oljedressing og basilikumsaus
røkt svinekam
waldorfsalat
oksefilet
glasert persillerot
rødløksterter
ribbe med honningglaze
varmrøkt laks (kjøpes ferdig i de største matvarebutikkene)
kjøttboller med tomatsaus
foccacia


























Dessert: Iskake med basilikumsorbet
















Innkjøpsliste:

1 isbergsalat
1 pose middelhavsblanding
1 kg gul paprika
5 pk små tomater
2 slangeagurk
3 potter basilikum
300 g jordbærsyltetøy
200 g mandler
melis
500 g blå druer
4 rødløk
vårløk
4 epler
1 kg persillerot
200 g fersk ingefær
5 kg ribbe
1,3 kg røkt svinekam
2,5 kg okse indrefilet
1/2 varmrøkt laks
1 kg kjøttdeig
2 pk butterdeig
2 dob pk lettmajones
2 x1/3 l lettrømme (laktosefri)
2 x1/3 l kremfløte (laktosefri)
1 fl japansk souasaus
1 fl flytende sirup
2 p kaffe
8 fl rødvin
4 fl eplemost
1 fl juleøl
3 fl alkoholfritt øl



Arbeidsplan
flere dager før: dekke bordet
2 dager før: lage iskake og basilikumsorbet
dagen før: steke svinekam og koke ribbe
Samme dag:
  • steke indrefilet
  • lage rødløkskompotten
  • lage honningglaze
  • lage waldorfsalaten - sette kaldt
  • lage basilikumsaus - satte kaldt
  • koke og glasere persillerøtter
  • vaske tomater, snitte salat (legge i plastpose), skjære opp paprika og agurk - sette kaldt
  • blande eplegløggen
  • lage tertene
  • skjære opp laksen - sette kaldt
  • skjære opp svinekammen - sette kaldt
  • kjøre sorbet
  • skjære opp og pensle ribbe
  • kl 16.00: sette deigen til foccacia
  • kl 17:00 bake ut foccacia
  • kl 18.00: steke foccacia
  • kl 18.30 steke rødløksterter
  • kl 19.00 steke ribbe
  • kl 19.45 klar for servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar