Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Rosa babyshower


Denne gangen var det datteren som skulle overraskes. Og det ble helt rosa. Mitt bidrag var hus og mat. Arrangører var hennes svigerinne/min svigerdatter og ei venninne.

Det hadde vært mer elegant med høyere og smalere bord til matbufféten, men dette er to av bordene som alltid står i spisestua så jeg brukte dem.


 På bordet sto:

Kjøttboller i tomatsaus
Helstekt indrefilet av okse
Skinkestek
Timianpoteter
Salat
Rømmesaus med basilikum

I tillegg til et hyggelig måltid så var det quiz om den vordende mor, det ble gjettet på babybilder av alle gjestene og det var bleiekonkurranse. Det var smurt helt vanlige matvarer på noen bleier, og så skulle de kjenne igjen luktene. Veldig realistiske farger. det var blitt brukt sennep, peanøttsmør, pesto, avokado og vegimite. Jeg tror at sjokoladepålegg også kunne blitt brukt.

Tilslutt var det litt kake og frukt. Snickerskake er både glutenfri og melkefri. Vaflene ble laget av en pose glutenfri vaffelmiks, men de inneholdt faktisk melk. Kanskje litt lite søte, men veldig gode likevel. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar