Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 15.juni 2016


Vi åpner gjerne spisestua om familie og nære venner trenger litt mer plass enn de har selv. Slik var det denne junikvelden.

Da fikk gjestene servert:

Varmrøkt laks og avocadokrem









Marinert svinefilet, hønningbakte rotgrønnsaker, rødløkskompott, potetterte, rødvinssaus
Ost fra Eiker med pærekompottt og rabarbrasirup












Iskake med basilikumsorbet

Handleliste
1.5 kg varmrøkt laks
8 Avocado
2 Sæterrømme
2 Lime

6 kg Svinefilet
1 kyllingfilet
3,5 kg til sammen av : Gulrøtter, Kålrot
Sellerirot, Persillerot
1 l Eplemost
2 rapsolje
½ kg Smør
4 kg Poteter
1 Alumfolie
15 Rødløk
1 l Bringebærsaft
1 Timian
1,2 kg bringebær
3 l vaniljeis
Berbrie
Eiker Mutchli
Hvit Eiker

1 kg epler
1 pose pecannøtter
1 pose


24 rødvin
10 hvitvin


Arbeidsplan: 

Mandag

Lage basilikumsorbet
Tirsdag
hovedrett
Skrelle poteter
Rense og dele opp grønnsaker
Marinere svinefilet
dessert
Lage rabarbrasirup
Lage iskake




onsdag
hovedrett
Lage potetterte. Avkjøles.

Lage rødløkskompott
dessert
Gjøre klar pynt
ost
Dele opp ost, i kjøleskapet.
hovedrett
hovedrett



forrett
Lage avocadokrem
Skjære opp fisk.
hovedrett
Lage saus





15.30

Sette inn grønnsaker
Sjekke at alt er gjort klart
Tenne lys på bordet.

Kjøreplan

16.35
Tenne lys på bordet
Anrette laks og avokadokrem
17.00
Gå til bords


Skjenke hvitvin

Inn med tallerkner
Spise forrett.


Varme opp potetterte. Varme opp kjøtt til 59 grader.
Varme opp grønnsaker
Varme opp saus, rødløkskompott.

Skjære opp kjøtt.
Ut med tallerkner

Skjenke rødvin
Anrette hovedrett.
Inn med tallerkner
Spise hovedrett
Skjenke mer rødvin


Ut med tallerkener
Skjenke mer rødvin
Legge på bestikk
Anrette ost
Inn med tallerkner
Spise ost

Koke kaffe
Ta ut is.
Ta ut tallerkener

Anrette dessert.
Inn med tallerkener
 Spise dessert
Skjenke kaffe i kaffekopper og servere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar