Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Medisterfarse uten melk, mel og egg

800 g kjøttdeig av svin eller medisterdeig
4-6 dl soyafløte
4 ss potetmel
2 ts salt
1 ts pepper
1,5 ts malt muskattnøtt
2 ts malt ingefær

Vanligvis når jeg lager kjøttpudding så bruker jeg ferdigkjøpt medisterfarsen. Nå ville jeg lage en kjøttpudding uten mel, melk og egg. Da måtte jeg spe medisterdeigen selv.

Medisterdeig inneholder 21,7 %  fett og kjøttdeig av svin inneholder bare 9% fett. For å slippe å male og tilsette mer fett i den siste brukte jeg soyafløte istedenfor soyamelk.

Elt alt godt sammen. Farsen skal være jevn og ganske løs.

Legg aluminiumsfolie i en brødform og ha farsen i.Legg skiver av bacon på toppen. Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter. jeg setter inn et steketermometer innstilt på 68 grader.

Farsen kan også legges i stekepanne med skje og stekes til farsekaker. Husk da å bruke margarin uten melk.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar