Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pitabrød

Jeg hadde glemt hvor enkelt det var å lage pitabrød og hvor godt det smaker. jeg bruker vanlig grunndeig, men bytter ut margarin med 3 ss olje.


Sett stekeovnen på 275 grader.



Etter forhev skal deigen deles i 12.  Trill jevne boller som legges på benken til en kort ekstra heving.
 Kjevle tynne ca 15 cm store leiver,
Legg leivene på stekeplate og sett i stekeovnen umiddelbart.









Ganske fort vil brødene blåse seg opp slik at det dannes en lomme.

Skal steke ca 6 minutter. Pass på så de ikke blir for mørke.

Fylles med salat og en god salatsaus. Prøv også marinert kylling.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar