Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Vafler uten gluten

Det er ikke noe problem å lage glutenfri vafler. Egentlig kan man bate bytte ut hvetemel med glutenfritt mel.

ca 10 plater

2 egg
1 dl sukker
100 g margarin                                                                                       
1 ts vaniljesukker
ca 4 dl Semper mel
ca 4-5 dl melk
1 ss lettrømme

1.    Bland egg, sukker, vaniljesukker og smelta avkjølt  margarin.
2.    Hell i melk og Semper mel vekselsvis til røra er jevn og passe tykk.
3.    Bland i litt rømme eller fløte.
4.    Varm vaffeljernet.
5.    Stekes i middels varmt jern.
6.    Legg vaflene utover på kakerist etter steking.

Hvis vaffeljernet har vært brukt til vafler med hvetemel i kan ikke de to første vaflene spises av  cøliakere. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar