Å bake noen scones er faktisk gjort på en halvtime. Dessuten smaker de godt.
25 g margarin
3 dl melk
2,5 dl grov sammalt hvete
2,5 dl hvetemel
1 ss bakepulver25 g margarin
3 dl melk
2,5 dl grov sammalt hvete
2,5 dl hvetemel
Sett stekeovnen på 250 grader.
Smelt margarin gjerne i en kjele som er stor nok til å bake i.
Ha i melk, mel og bakepulver.
Elt godt slik at deigen samles til en ball.
Del deigen i to og legg på bakepapir.
Klapp kulene flate ca 20 cm i diameter.
Del hvert emne i 4 biter.
Stekes midt i stekeovnen i ca 15 minutter.
Skjær sconsene fra hverandre mens de er varme, og la de avkjøles litt på kakerist.
Spises helt nystekte.
Scones er ferskvare og egner seg verken til brødboksen eller til å fryse.
Prøv med yoghurt som deigvæske, og med andre typer grovt mel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar