Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Sjokolademousse
Dette er 10 p som på bildet:
250 gr melkesjokolade
1,25 dl fløte
20 gr sukker
2 gelatinplater
2 eggeplommer
1dl Bockøl (kjøpes på Polet)
2 eggehvitter
2 dl fløte
Smelt sjokoladen. jeg synes ikke det er noe problem å smelte sjokolade i kjele rett på plata, men da må den stå på veldig, veldig svak varme.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Varm opp 1,25 dl fløte i en kjele sammen med sukkeret.
Ha eggeplommene i en kjele, hell fløten over dem og varm det lett opp.
Ha den bløte gelatinen i den varme fløteblandingen. Rør godt slik at den løser helt opp.
Hell det i den smeltede sjokoladen og rør forsiktig.
Ha i Bockøl og avkjøl på benken.
Pisk 2 dl fløte.
Hell sjokolademassen langsomt i kremen og bland forsiktig.
Pisk eggehvittene og vend de forsiktig inn.
Helles over i en lav form da vil den stivne lettere enn om den has i en høy bolle.
Opprinnelig var det ikke gelatin i denne oppskriften, men jeg fikk ikke moussen til å stivne. Gelatin vil løse det problemet. Alternativet kan være å sette moussen i fryseren hvis den ikke stivner slik at det blir is. Det blir nydelig sjokoladeis.
Servering:
Servèr gjerne på en seng av bingebær/jordbær og pynt med mynteblad.
Varm en spiseskje i en bolle varmt vann. Tørk av skjea og form pene og glatte boller av sjokolademoussen.
Jeg vil anbefale ølet Rochefort 10 som følge til desserten.
Denne oppskriften er bearbeidet fra denne Sjokolademousse
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar