Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Marinerte valnøtter


Beregne 2-3/person


35 hele valnøtter
1/2 dl sukker
1 dl sherry
1 ss sitronsaft

Kok opp valnøtter i kaldt vann og hell av vannet. Gjenta tre ganger. 














Brun sukkeret til lys karamell og tilsett sherry og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. 








Tilsett valnøtter og rør lett sammen.  
Hell det over på en tallerken og avkjøl.

2 kommentarer:

  1. Hei. Det står mengdemålet sl i oppskrifta. Hvor mye er det?

    SvarSlett
  2. Rett og slett en skrivefeil. Det skulle stått dl. Nå er det rettet opp. Takk for at du så det.

    SvarSlett