Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Dadler med bacon

1-2 dadler/person
1/2 skive bacon til hver daddel









Ta steinen ut av dadlene. Bruk en skarp, liten kniv og skjær et lite snitt i daddelen og pirk ut steinen.












Del baconskivene i 2 og surr rundt hver daddel. De kan festes med tannpirker (uten smak), men hvis skjøten legges ned under steking så holder de godt sammen uten.

Legges i en ildfast form , eller på stekebrett med bakepapir.




Baconrullene kan oppbevares i kjøleskap fram til steking.

Stekes i ca 20 minutter - til bacon er godt stekt - på 200 grader.


Passer godt på tapasbord, eller som tilbehør til en middagsrett.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar