Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Konfirmasjonsbuffet 10.mai 2014

 
Jeg liker det godt når det er god plass til å sette opp maten og lett å lage et system.
  
I istedenfor å blande salater ferdig kan det være lurt at gjestene får ta det de selv liker. Når ingenting er blandet kan restene tømmes i separate plastposer og tåler å ligge til dagen etter.

Salatdressing
Basilikumsaus
Fenalår
Spekeskinke
Roastbiff
Marinert svinenakke
Eggerøre
Potetsalat
Ostepai
Varmrøkt laks

Varmrøkt fisk har en mer kokt konsistens enn kaldrøkt fisk, og den er utrolig saftig.

En hel side kan bestilles i fiskedisken i de store matbutikken, små biter av varmrøkt laks og ørret selges vakuumpakket.
Chilimarinert scampi
Frokostbrød og foccacia
Kjøttboller
Kokte poteter
Fløtesaus














Handleliste:

 
 1 okse indrefilet
1 svinenakke
1 side varmrøkt laks
2 kg ukokt scampi
40 egg
300 g spekeskinke
200 g fenalår
3 kg karbonadedeig
400 g bacon
 
 4 lettrømme
4 lettmajones
 1/2 kg margarin
1/2 kg Norvegia ost
 5 dl matfløte
3 l kremfløte
 
 1 pk pasta
 
30 poteter + 3 kg
2 løk
2 isbergsalat
2 ruccula
2 hjertesalat
4 pk cherrytomater
2 slangeagurk
5 paprika
3 bokser mais
1 vårløk
1 basilikum
1 purre
3 sitron
2 pk friske bringebær
400 g frosne bringebær
 
 
3 pk fransk dressing
rapsolje
1 kg hvetemel
sylteagurker
5 vaniljestang
gelatin
1 kg sukker
200 g kokesjokolade
1/2 kg melis
Hvetemel
grov sammalt hvete
gjær
1 pk Foccacia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar