Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bakt eple




24 store epler
5 dl rosiner
3,75 dl sukker
2,5 ts kanel
240 g margarin
2,5 dl valnøtter
5 dl appelsinjuice
Fjerne kjernehusene med en kjernehusutstikker.
Fjerne litt av skallet som vist på bildet.
Sett eplene i en langpanne eller form.
Press rosiner hardt ned i hullet. Det hindrer at resten av fyllet renner ut.

Bland mykt margarin, kanel og sukker.
Knus valnøttene ganske fint i matmølle, og tilsett i smørkremen.




Fordel smørkremen oppå rosinene og som en hatt på toppen av eplet.

Hell appelsinjuice i langpanna. Kan godt ha mer rosiner rundt eplene.




Stekes på 200 grader i minst 30 minutter kanskje 45 minutter.

Tilsett mer juice hvis nødvendig.
Eplene skal bli helt møre, og karamellsausen gylden.

Løft eplene forsiktig over på tallerken. Øs 2-3 ss med saus.

legg på en kule vanlijeis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar