Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Middag 23.mai 2012

22 gjester til bords

MENY:








Forrett: Chilimarinert scampi
Hovedrett: Helstekt indrefilet av svin med honningsbakte rotgrønnsaker, råstekte poteter, jordskokkpurè og soppsaus
  

Ost: Innbakt brie
Dessert: Pannacotta med bringebærsaus og sjokoladekremkonfekt

Borddekking:


Jeg brukte en hel dag på forberedelsene til selve matlagingen. Jeg var ikke vertinne, og kunne derfor konsentrere meg om maten også under middagen. Alt til desserten kunne vært laget dagen i forveien.

ARBEIDSPLAN FORBEREDELSER
Ta ut scampi fra fryseren. Lage marinaden og legge scampi i. Bland flere ganger gjennom  hele dagen.
Ta ut bringebær fra fryser. Legges på benken til tining.
Lage mandelbunner.Avkjøles.
Lage sjokoladekrem

Fylle kakene. Settes i kjøleskap
Lage pannacotta. Helles i glass og settes i kjøleskap.

Pakke inn brie. Settes på stekebrett og i kjøleskap.

Skjære opp sjampinjonger.

Steke kjøttet.  Det må være ferdig slik at stekeovnene er ledige for poteter og grønnsaker.
Skrelle og koke jordskokk. Ferdig purè settes i kjøleskap.

Skjære opp grønnsaker. Dette tar lengre tid enn man tror. Dekk med folie og settes kaldt.

Lage deig til foccacia.

Skjære poteter i tykke skiver. Ringle over rapsolje, strø over malvonsalt og tørket timian. Dekk med folie.

Stek sjampinjongen.

Bak ut foccacia og sett til etterheving.
17:00 steke foccacia
Lage soppsausen

ARBEIDSPLAN GJENNOMFØRING

Servise:

Chapagneglass





Bogstad-tall




Cousine- tall.



Kakeasjetter






Glassasjetter

17:45 Bære ut brett med glass og velkomstdrikke

18:00 Gjestene kommer


Frese Scampi
Anrette – bære inn
--



Bære ut
Anrette hovedrett – bære inn
Bære ut


--
Briepakker inn i stekeovnen
Skjære opp tomater
Bære ut tall.
Anrette – bære inn
--
Sette sjokoladefondant i stekeovnen.
Bære ut tall
Servere kaffe og likør
Anrette dessert og servere

ca 17:55 Poteter og grønnsaker inn i stekeovner 
De som ikke har 2 stekeovner må velge andre poteter eller grønnsaker


Sette på rosenkål
Sette persillerot i stekeovn
Varme opp løk
Sjekke poteter og rosenkål
Varme saus




Sette på kaffe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar