Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Toscaepler

Normalt beregner jeg 1 eple/person. I dag tok jeg 2.

Eplene skjæres i skiver som til eplekake. Ha eplene i en ildfast form. Til 8-10 epler strødde jeg over 1 pose hakka mandler. 4 skiver med margarin tilsammen ca 100 gram, 4 ts kanel og ca 1 dl sukker.
Settes i varm ovn 200 grader og stekes i ca 1 time. Bland litt av og til.

Serveres varm sammen med en god vaniljeis.

Det var så lite igjen at vi burde ha spist opp det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar