Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pasta med tacosaus

Dette var opprinnelig en restemiddag. Et par hundre gram kjøttdeig med tacokrydder i pluss litt matfløte ble en velsmakende pastasaus. Etterhvert ble dette oppgradert fra restemiddag til middag.

Altså:
400 g kjøttdeig
litt stekefett
1 pose tacokryddermix
0,5 dl vann
5 dl matfløte


Stek kjøttdeig. Tilsett tacokryddermix og vann. Kok opp. Tilsett matfløte og la det tykne litt. Hvis sausen blir for tykk - tilsett litt melk.

Vi foretrekker tagliatelle. Den kokes som angitt på pakka.


Serveres med salat eller woka grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar