Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sitrontorsk

200 g torskefilet/person (sikkert litt mindre til barna)
50 g margarin
2 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1 ss tørket persille
4 ss strøkavring








1. Sett stekovnen (ikke varmluft) på 200 grader.
2. Legg fisken i smurt ildfast form.
3. Hell på sitron og strø på salt.
4. Legg tynne margarinskiver på fisken.
5. Strø på persille og strøkavring
6. Stek fisken i ca 40 min på nederste rille. Følg med på stekingen. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Den er også avhengig av om fisken er frossen eller tint.


Serveres med kokte poteter og revne gulrøtter. Bland gjerne litt sukker i presset sitronsaft og hell over gulrøttene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar