1 l kraft
2 -3 kyllingfileter
8 sjampinjong
4 sjalottløk
2 mild løk
8 babygulrøtter
1 liten rød paprika
1/ 2 hvitløk eller 2 fedd
4 dl fløte/chreme fraiche
3 ss maisennamel
3 ss kruspersille - finhakkes
Legg i kyllingsfiletene og la de trekke i 10 minutter. Avkjøl raskt.
Sil kraften og mål opp mengden. Hvis det er for mye så må den kokes inn. Ved å småkoke uten lokk vil vann fordampe og det blir redusert mengde og kraftigere smak.
På min søking etter en god oppskrift så fant jeg flere. Den jeg endte opp med er en kombinasjon av en matprat.no og en fra Gullfiskbollen. Jeg brukte Hønsekraftbuljongterning i testforsøket og det smakte helt utmerket.
Jeg har laget 15 l suppe til 30 personer
5 l kraft
7 l vann
3 l fløte/creme fraiche
15 kyllingfileter
40 champinjong
40 sjalottløk
10 gule løk
3 poser gulrøtter
10 paprika
3 persille
hvitløk
margarin