Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sandwich

100 tynne skiver formloff  (skjæres i butikken)
bremyk
bladsalat
2 l italiensk salat






1. Smør alle loffskivene med et tynt lag med smør.
2. Legg på salatblad, og dekk det med 2-3 ss italiensk salat. Legg på en nytt salatblad og til slutt en loffskive.
3. Del den doble skiva i to på skrå.
4. Legg skivene på fat.

Italiensk salat
1 hodekål
6 gulrøtter
4 eple
400 g kokt skinke
2 poser majones
1 l  rømme
salt og pepper

Riv hodekål med den groveste skiva i matmølle. 
Riv gulrøtter og eple med den nest groveste skiva i matmølla.
Legg skivene med kokt skinke oppå hverandre og skjær tynne strimler som deles i to.
Bland sammen majones og rømme, og smak til med salt og pepper.
Bland saus med kjøtt og grønnsaker.
Salaten kan gjerne stå til dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar