Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kalkunfilet


Vi har hatt Kalkunfilet til middag. Den mye annonserte Garantert saftig Kalkunfilet.
Jeg fulgte fremgangsmåten som sto på pakka selv om jeg synes at både steketemperatur og kjernetemperatur var høy.

  

Det dannet seg kraft i stekeposen og i formen etter at det gikk hull på stekeposen. Kraften ga en veldig god saus.

Fileten ser flott ut, men den var for tørr. Senere vil jeg bruke lavere steketemperatur, ikke varmluft og ha en kjernetemperatur på 62 grader.

Jeg serverte sopp- og grønnsaksblanding og en appelsinsaus til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar